Counselling

Counselling betekend raadgevend en is een kortdurende vorm van psychosociale hulpverlening en bied direct en overzichtelijk hulp bij emotionele problemen.

Counselling bevordert op professionele wijze en op basis van vertrouwen het herstel en evenwicht van de cliënt. Gezamenlijk kijken wij naar de reden en het ontstaan van uw negatieve stress, om zo een optimale oplossing te vinden, zodat u zich beter en krachtiger gaat voelen.
Wij ontwikkelen een strategie om anders met de situatie die uw leven belemmert om te gaan.
Ook al zijn de klachten bij iedereen anders, de boodschap is helder: er is even een pas op de plaats nodig en aandacht voor jou en jouw probleemsituatie.

Counselling is geschikt voor iedereen die stress ervaart, het gevoel heeft dat alles teveel is of tegen problemen aanloopt binnen het gezin, werk of de relatie.
Het gaat om gesprekken van mens tot mens, waar u zich begrepen en in uw waarde gelaten kunt voelen.
Wat besproken wordt is uiteraard vertrouwelijk.

De gesprekken zijn erop gericht u te stimuleren zelf aan te geven hoe u uw situatie beleeft en waar u naar toe wilt. Op maat voor u gemaakt. Want alleen u weet wat u mist, wat u graag wilt veranderen of bereiken. Bij iedere begeleiding gaat het erom dat u gewenste verandering in uw leven ingepast kan worden.

 

 Ik voer een eerste gesprek met u, waarin we samen kennis met elkaar kunnen maken, zodat u kunt bepalen of u "het goede gevoel" bij mij heeft.

Dit is wel zo belangrijk; per slot van rekening is het van essentiële belang dat u zich bij mij op uw gemak voelt.